‘Čudimo se Kninu, a Frljić je zastavu gurao u šu*ak’: Branitelj krivi HDZ i suborce koji su se prodali

Skidanje hrvatske trobojnice u Kninu izazvalo je brojne reakcije javnosti koja traži da se počinitelji ovoga sramotnog čina adekvatno kazne.

Primjerena kazna, smatraju ogorčeni građani, ujedno bi bila i primjer svima onima kojima bi takvo što u budućnosti palo na pamet.

“Petokraku se moralo poštovati, inače…”

Osobito gnjevan osvrt na cijeli događaj ima poznati hrvatski branitelj Mario Maks Slaviček koji je slikovito opisao kako se za takav prekršaj “nekad kažnjavalo”:

“Kad su Srbijanci kroz CKSJ vladali ovim prostorima, individua koja bi skinula državno obilježje i cijela njena obitelj bila bi na crnoj listi za posao, školovanje i bilo što drugo. Bila bi joj oduzeta temeljna građanska prava, putovnica i cijeli život bi bila diskreditirana od sustava ali i od susjeda, suseljana i sugrađana. Zašto jer se petokraku i jugo zastavu moralo… ponavljam, moralo poštivati.”

U Hrvatskoj nema osjećaja državnosti, a HDZ i SDP – Slaviček smatra glavnim krivcima:

“HDZ još više i štetnije jer je u tu stranku prešlo više komunista nego što ih je ostalo u SDP-u. Mijenjanje datuma dana državnosti, odricanje povijesnih obilježja državnosti, povijesnih pokliča i drugih čimbenika kontinuiteta Hrvatske državnosti a ponajprije koaliranje sa neprijateljem hrvatske države (a samim tim i njezinih državnih i državničkih obilježja), dovelo je do toga da si svaka jugoslavenska i srbijanska šuša daje za pravo urinirati i ordinirati kako mu je volja po hrvatskim obilježjima.”

 

Podsjetio na Frljića koji je zastavu “izvlačio iz šu*ka”

Maks je dodatno objasnio zašto ne voli HDZ-ovce i zašto ga je na ovu reakciju potakla upravo vijest o skidanju zastave u Kninu:

“Redatelj Oliver Frljić koji je sponzoriran od ministrice Obuljen u svojim ‘umjetničkim djelima’ hrvatsku zastavu izvlači iz šu*ka i to se plasira kao ‘satiru’. Ajde što su se nakrali i uništili sve čega su se dotakli pa tako i same države, ajde što su odje*ali sve hrvatske vrijednosti, svjetonazore i nauk, ali ovu koaliciju im ne mogu oprostiti.”

Ponajviše, kaže, nema oprosta za one koji tvrde da su ‘krvarili za ovu državu, a sudjeluju u svemu ovome”:
“Sad mučki i poltronski sjede u toj i takvoj politici, pišajući po grobovima mrtvih suboraca, a kaljajući obraz nama živima. Čine to skidajući gaće za male pare, pred Pupovcem, Plenkovićem i Milanovićem.”

 

Preneseno sa Dnevno.hr