Gospodine Pupovac, kada ćete razoružati nacionalnu manjinu koju zastupate?

Sedamdeset jednogodišnji pripadnik srpske nacionalne manjine i abolirani pripadnik srpske paravojske počinio je teroristički čin bacivši bombu na tri radnika Hrvatske elektroprivrede, a njegov sin za medije rekao je kako je njegovom ocu Miloradu “pao mrak na oči” radi toga što su mu došli isključiti struju te je odlučio uzeti stvari u svoje ruke.

Bombom je teško ozlijedio troje ljudi u dobi od 52 do 55 godina. Kažu da je imao bombu iz straha za vlastitu sigurnost.

Na temelju naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretražene su tri obiteljske kuće na području Pakraca i dva automobila kojima se koristi 71-godišnjak. Tom prilikom pronađen je osigurač bombe te još jedna ručna bomba M-75, lovačka puška i 46 komada streljiva.

Bitno je nadodati da se radi o bivšem pripadniku paravojnih velikosrpskih postrojbi, koji je sudjelovao u oružanoj pobuni protiv Republike Hrvatske.

Tužna činjenica je to da se u ovom slučaju radilo o hrvatskom branitelju svi mediji bi se o tome raspisali narednih nekoliko tjedana te bi u javnosti omalovažavali i prozivali naše branitelje, a pošto se radi o pripadniku paravojnih velikosrpskih postrojbi ta vijest će lagano otići u zaborav.

Gospodine Pupovac, kada ćete razoružati nacionalnu manjinu koju zastupate?

Želimo jasan odgovor bez izmotavanja i upiranja prstom u druge. Jasno je o kome se radi, što je čovjek imao u svojoj kući te što je napravio tim ljudima kada je odlučio počiniti teroristički čin.

 

Član Predsjedništva Hrvatske stranke prava

Ivan Piškor

519Shares