Hrvatska stranka prava obilježila 15-u godišnjicu smrti Velimira Kvesića

Izaslanstvo HSP-a
Izaslanstvo HSP-a

Izaslanstvo Hrvatske stranke prava predvođeno Predsjednikom Nikicom Augustinovićem i dopredsjednikom Josipom Miškovićem položilo je vijenac i zapalilo svijeće na mjesnom groblju u Kutini gdje je posljednje počivalište jednog od najvećih velikana pravaške misli, Velimira Kvesića.

Još 1990. godine kada Domovina Hrvatska uslijed srpske agresije proživljava svoje najteže trenutke, pokojni Kvesić sa snagama HOS-a odlazi na obuku u inozemstvo, a potom u pakao Vukovara. Kao heroj i neustrašivi ratnik HOS-a u proboju nakon pada Vukovara izlazi s tri naboja svoje puške te je nastavio braniti Domovinu u postrojbama Hrvatske vojske gdje je stekao čin satnika. Nakon Domovinskog rata aktivno se uključio u politiku obnašajući u Hrvatskoj stranci prava sve dužnosti od predsjednika podružnice u Kutini do predsjednika Glavnog stana HSP-a na koju dužnost je izabran 3 puta i koju je obnašao sve do zadnjeg dana. Bio je i predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a. Na demokratskim izborima u Hrvatskoj 3 puta je izabran za zastupnika u Hrvatskom saboru (1997., 2000. i 2003. godine).

Ovaj istaknuti domoljub sve do 2005. godine obnašao je i dužnost zamjenika sisačko- moslavačkog župana, kao i funkciju predsjednika Županijskog vijeća HSP-a i predsjednika Podružnice HSP-a Grada Kutine .

Nakon podmukle i teške bolesti Velimir Kvesić umro je 13. ožujka 2006. godine. U pravom smislu bio je moralna vertikala HSP-a koju će pravaši pamtiti po njegovoj mudrosti, poštenju, radišnosti, iznimnoj skromnosti te ljubavi spram Domovine i svoje obitelji iznad svega.

Bio je jedan od najvećih pravaša, neizmjerno odan ideji hrvatskog državnog prava.

Hrvatski vitez Velimir Kvesić, s nama je!

 

Hrvatska stranka prava
Ured za odnose s javnošću HSP-a

639Shares