Hrvatska stranka prava PGŽ i Domovinski pokret PGŽ potpisali sporazum o koaliciji

U utorak 23.3.2021. u prostorijama HSP-a u Rijeci županijski čelnici HSP (Nikica Augustinović) i DP (Ivan Smojver) u PGŽ – potpisali su sporazum kojim su dogovorili zajednički izlazak na predstojeće lokalne izbore.
Tako je dogovoren zajednički izlazak na izbore i u PGŽ i u Gradu Rijeci, ali i u još nekoliko gradova i općina u PGŽ.
Već na prvoj zajedničkoj konferenciji za medije predstavljen je i zajednički kandidat za Gradonačelnika Rijeke, Moris Hranj, kojem je to prvi izlazak na političku scenu.
Riječ je o financijskom stručnjaku koji je odličan kandidat kad uzmemo u obzir da Gradu Rijeci treba svjež, pošten i transparentan pristup vođenju grada kakav je Rijeka, a to je ono što Moris Hranj nudi svojim sugrađanima.
Uskoro će biti predstavljeni i dva kandidata za dogradonačelnika Grada Rijeke, kao i zajednički kandidat za župana i dva dožupana PG te njihovi izborni programi.
Mnogobrojnim okupljenim novinarima su se obratili i predsjednik HSP PGŽ Nikica Augustinović, predsjednik DP PGŽ Ivan Smojver te kandidat za Gradonačelnika Rijeke – Moris Hranj.
Predsjednici županijskih organizacija oba koalicijska partnera su izrazili zadovoljstvo potpisanim sporazumom, te izrazili spremnost za kvalitetnu suradnju te vjeru u ostvarivanje dobrih rezultata na predstojećim lokalnim izborima.
Kandidat za Gradonačelnika Rijeke, Moris Hranj, je ukazao na jedan od najvećih problema u Rijeci . demografsku imploziju, odlazak mnogih mladih ljudi iz Rijeke (oko 27.000 u razdoblju od 2011 do 2019. godine), sve manji broj obrtnika te na još neke, a najavio je da će njegov tim predstaviti program kojim će se “napasti” svaki od tih velikih problema.
Novinarima se obratio i izaslanik predsjednika Domovinskog pokreta gosp.Miroslava Škore, gosp. Igor Peternel i pozdravio ovaj sporazum, a ukazao je i na nacionalni problem broj jedan danas – hrvatsko pravosuđe.
Na kraju konferencije za medije se nazočnima još jednom obratio Nikica Augustinović, ovaj put kao Predsjednik HSP te izrazio želju da se ovaj sporazum pretoči u dugoročnu političku suradnju DP i HSP, a da će upravo rezultati na predstojećim izborima postaviti dobre temelje za buduću suradnju.

Ured za odnose s javnošću HSP-a

59Shares