HSP izražava sućut povodom smrti mons.Mile Bogovića

Crkva je ostala bez istinskog pastira, a hrvatski narod bez osvjedočenog borca za povijesnu istinu!

Hrvatska stranka prava izražava najiskreniju ljudsku i kršćansku sućut biskupu Gospićko-senjske biskupije mons. Zdenku Križiću, svećenicima, redovnicima i svim vjernicima Gospićko-senjske biskupije kao i obitelji preminuloga biskupa u miru mons.Mile Bogovića. Također izražavamo sućut svim vjernicima u Republici Hrvatskoj jer se radi o nenadoknadivom gubitku za cijeli katoličku zajednicu.

Odlaskom mons. Mile Bogovića Crkva je zasigurno ostala bez jednog od najvrjednijih svojih pastira dok je hrvatski katolički puk ostao bez osvjedočenog promicatelja povijesne istine.

Uvijek jasnog, nedvojbenog i argumentiranog stava, beskompromisan borac za promicanje istine o hrvatskoj prošlosti koji je uvijek upozoravao na sve nedostatke i anomalije današnje politike i društva. Upravo takav bio je mons. Mile Bogović koji će nesporno u hrvatskoj povijesti ostati upisan velikim slovima.

Uz sve što je kroz život kao vjerni pastir Crkve i moralni uzor činio vrijedi posebno istaknuti jedan od najznačajnijih nacionalnih simbola, a to je Crkva hrvatskih mučenika u Udbini kao središnje mjesto nacionalnog štovanja žrtava čiju izgradnju najvećim dijelom možemo zahvaliti upravo mons. Bogoviću.

Preuzvišeni biskupe u miru, monsinjore Mile Bogoviću, neka Vam je laka sveta hrvatska zemlja koju ste nesebično ljubili!

Počivajte u miru zasluženim snom pravednika!

Predsjednik HSP-a

Nikica Augustinović

Foto:vijesti.hrt.hr

229Shares