HSP: Otvoreno pismo ministru znanosti i obrazovanja Radovanu Fuchsu

Poštovani ministre Fuchs,

nakon što je nedavno otkriveno da ste prošle godine u ime Republike Hrvatske nagradu za najbolju prosvjetnu djelatnicu dodijelili učiteljici Snežani Šević, iako ona javno promiče govor mržnje prema Hrvatima i ističe velikosrpske stavove, na žalost to nije izolirani slučaj. U Drvodjeljskoj školi u Zagrebu zaposlen je profesor Aleksandar Gregurić koji je javno na portalu Slobodne Dalmacije ispod objave od 11. lipnja 2023. pod naslovom „Srbi skinuli hrvatsku zastavu kod Knina i sve objavili na društvenim mrežama“ otvoreno veliča četništvo. Profesor Drvodjeljske škole tako piše: „Ovako su se ljubili i dečki na Ovčari ako je četnik dao naređenje, nije im pomoglo al su imali zadnji seks“ i „Vojvodo samo javi i dat ćemo ustašama po glavi“. Ova dva citata čiju presliku dostavljamo samo je dio govora mržnje kojim profesor iz zagrebačke škole zastrašuje Hrvate, potiče na mržnju, veliča velikosrpsku politiku koja je u Hrvatskoj ubijala i uništavala.

Učiteljica Šević kojoj se dodijelili nagradu, 1996. u okupiranoj Slavoniji objavila je knjigu „Putevi nezaborava“ u kojoj bez imao srama Hrvate naziva sotonama, a šahovnicu simbolom srama i užasa i što je najtragičnije pravda mučka smaknuća redarstvenika u Borovom Selu.
Dakle, više se ne može govoriti o slučajnosti!

HSP traži da žurno iz hrvatskog obrazovnog sustava udaljite štovatelje velikosrpskog i četničkog agresorskog režima te da podignete kaznene prijave protiv njih zbog promicanja govora mržnje i prijetnji.
Nedopustivo je da ovakve osobe  koje javno promiče govor mržnje i pozivaju na progon Hrvata rade u sustavu obrazovanja i pitanje je čemu oni mogu naučiti djecu?
Isto tako, s obzirom da ste dodijelili visoku državnu nagradu osobi koja promiče velikosrpstvo, tražimo da je poništite.

 

Nikica Augustinović,

Predsjednik HSP-a

U Zagrebu 12. lipnja 2023.

 

Foto: Narod.hr
           Vecernji list

0Shares