Mario Vrselja pristupio HSP-u!

Mario Vrselja
Mario Vrselja

Raduje nas što je naš rad i trud prepoznat, što uživamo popularnost među građanima, budući da nemamo afera iza sebe te smo zbog toga poželjni svim opcijama od centra na desno za suradnju.

U završnoj fazi priprema za lokalne izbore, pripremamo osnivanje novih podružnica.

Ono što nas izuzetno raduje jest što nam pristupaju mnogi kvalitetni pojedinci. HSP-u je pristupio Mario Vrselja, hrvatski aktivist manjinske zajednice koji je doselio u Općinu Vir u Zadarskoj županiji. Gospodin Vrselja bio je član nadzornog odbora HNV-a u Srbiji i predsjednik povjerenstva za mlade Hrvatskog nacionalnog vijeća za Republiku Srbiju (državno krovno tijelo Hrvata u Srbiji) te zamjenik predsjednika mladeži političke stranke Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) u Srijemu, sa sjedištem u Srijemskoj Mitrovici kao i hrvatski elektor u 2 mandata. Utemeljitelj je kulturno znanstvene hrvatske udruge Cro – educa i inicijator regionalnog  pokreta REKOM-a za Vojvodinu.

Sudbina mladog povjesničara Maria Vrselje iz Srijemske Mitrovice je najbolji barometar tretmana najvećeg broja Hrvata u Vojvodini i u Srbiji. Dugo je ovaj dugogodišnji politički aktivist hrvatske manjinske zajednice u Srijemu bio na udaru združenih snaga svih ljevičara i desničara u Srbiji. Mario dobrodošao u najstariju stranku u Hrvatskoj, Hrvatsku stranku prava!

 

275Shares