MLADEŽ HSP-a PODRUŽNICE DELNICE O PROBLEMIMA MLADIH U DELNICAMA

MLADEŽ HSP-a PODRUŽNICE DELNICE O PROBLEMIMA MLADIH U DELNICAMA

Problem mladih u Delnicama je taj što kao i u mnogim dijelovima Hrvatske masovno odlaze trbuhom za kruhom. Nažalost, mnogi mladi napustili su naš grad i to stvara veliki problem budućnosti Delnica.

Smatramo da se Grad Delnice mora fokusirati na otvaranju novih radnih mjesta za mlade te im omogućiti da ostanu u svom gradu i stvaraju obitelj. Mnogi roditelji u Delnicama i cijelom Gorskom kotaru nažalost morali su gledati svoju djecu kako odlaze iz svojih domova.

Kao mladež HSP-a podružnice Delnica raditi ćemo upravo za te mlade te ćemo ih jasno i glasno predstavljati na svim mogućim razinama gradske vlasti. Spremni smo saslušati sve mlade iz našeg kraja te im pomoći.

Želimo napomenuti upravo kako je Srednja škola u Delnicama jedna od najbitnijih čimbenika za ostanak mladih u Delnicama te da je svaka pomoć njoj korak ka ostanku mladih u našem kraju. Radom srednje škole mladi ostaju u Delnicama do 18. godine te se onda mogu odlučiti hoće li ići dalje se školovati na fakultete ili ne. Uvijek smo spremni pomoći našoj srednjoj školi koju su pohađale mnoge generacije Gorana.

Za nas je sport jedan od najboljih promotora našeg grada. Za ovako mali grad imamo velike sportaše za čije uspjehe je čula zasigurno cijela Hrvatska. Izrazito smo ponosni na naše sportaše i hvala vam što promovirate naš grad na najbolji mogući način, a mi ćemo raditi kako bi vama omogućili što bolje uvjete za rad.

S obzirom na epidemiološku situaciju jasno nam je kako trenutno nema sadržaja za mlade. Kada se poboljša epidemiološka situacija raditi ćemo na sadržaju za mlade kako bi imali gdje se provesti i stvoriti lijepe uspomene o kojima će zasigurno pričati generacijama koje dolaze.

Mladež HSP-a u Delnicama stoji na raspolaganju svojim sugrađanima te ovim putem najavljujemo kako će upravo HSP na lokalnim izborima biti ta prijeko potrebna promjena za naše Delnice.

Predsjednica mladeži HSP-a podružnice Delnice

Nives Kljajić