NOVI KORUPCIJSKI SKANDAL PLENKOVIĆEVE VLADE

‼️Novi korupcijski skandal Plenkovićeve vlade
❗️Firma zadužena za zbrinjavanje eutanaziranih svinja u dvije slavonske županije (eutanaziranih zbog svinjske kuge) u (su)vlasništvu je ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana.
❗️I ministar Grlić Radman i ministrica poljoprivrede Marija Vučković iste sekunde moraju biti smjenjeni.
Ovakvo beskrupulozno pogodovanje tvrtki čiji je vlasnik ministar za poslove koji nisu bili potrebni, sramota je Plenkovićeve vlade!
❗️HSP je više puta upozoravao da do eutanazije svih svinja u dvije slavonske županije nije smjelo doći. Šteta nastala zbog takve odluke je preko 200 milijuna eura.
❗️Vlada RH i Ministarstvo poljoprivrede nisu našli konkretno i učinkovito rješenje kojim bi hrvatskim uzgajivačima svinja ublažili ogromnu i dugoročnu štetu.
Krivac je Ministarstvo poljoprivrede čija je reakcija bila prespora i neprimjerena. Pa je tako afričke svinjska kuga u Hrvatskoj bila prepoznata tek kad se javila kod domaćih svinja, za razliku od ostalih zemalja gdje je najprije evidentirana kod divljih svinja. Očito je to da je bolest dugo cirkulirala prije nego što je “uhvaćena”.
Dovelo je to Hrvatsku, samo mjesec dana od izbijanja bolesti, na crni europski vrh.
❗️Ministarstvo poljoprivrede zbog posljedica vlastitog nemara kaznilo je svnjogojce pa su cijele županije stavljali u zone zaštite. Čak su i zdrave svinje morale biti eutanazirane i to na farmama u kojima svinjska kuga nije otkrivena, kao i na onima koje imaju sve uvjete biosigurnosti što je bilo potpuno bespotrebno.
Bacilo je to proizvodnju na koljena, a mnogi proizvođači zauvijek će morati zaključiti svoja vrata. Jer farme, na kojima su eutanazirane svinje, čak godinu dana ne smiju pokrenuti proizvodnju.
❗️Sad je jasno zbog čega je donesena takva nepotrebna mjera. Slavoncima velika šteta, Grliću Radmanu velika zarada!
❗️Javnost mora znati precizne podatke vezane uz zaradu tvrtke ministra Grlića Radmana na poslovima s državom!
 
 
 
0Shares