Osvjedočeni mrzitelj hrvatske države dobio nagradu za novinara godine!

Tražimo oduzimanje nagrade Borisu Dežuloviću!

Čitajući i slušajući medije jučerašnji dan protekao je u znaku jedne od „najbitnijih“ vijesti, a to je da je Hrvatsko novinarsko društvo novinarom godine za 2021. godinu proglasilo Borisa Dežulovića. Od ukupno 463 članova HND-a koji su sudjelovali u glasovanju, njih 178 dalo je glas Dežuloviću i time dali nagradu osobi zadojenom mržnjom, netrpeljivošću i nesnošljivošću prema svemu što je hrvatsko. Ovo što se dogodilo svjetski je presedan jer se nešto ovako slično nikada ne bi dogodilo u niti jednoj demokratskoj državi koja drži do svojih osnovnih vrijednosti. Nakon prošlogodišnjeg teksta u kojem vrijeđa jedan od simbola stvaranja naše države bilo bi normalno, logično i prirodno da ga se sankcionira zbog vrijeđanja državotvornih simbola i vrijednosti. Međutim, 178 njegovih kolegica i kolega taj članak se sviđa i podupiru njegovu kako oni nazivaju slobodu govora, njegov angažman, dorečenost, jasnoću i argumentiranost.

Hrvatska stranka prava nedvojbeno smatra da nakon prošlogodišnjeg članka o gradu heroju Vukovaru Boris Dežulović ne bi smio više biti član Hrvatskog novinarskog društva niti iole relevantan faktor na novinarskoj sceni. Nažalost, u stvarnosti je sasvim drugačija situacija jer je tek nakon toga teksta probudio određene simpatije i emocije upravo svojih istomišljenika.

Tražimo od Hrvatskog novinarskog društva da preispita svoju odluku i dodjelu nagrade Dežuloviću jer time dovodi u pitanje  stvaranje i temelje neovisne, slobodne i suverene Republike Hrvatske.

Hrvatska stranka prava

331Shares