Političko licemjerstvo na djelu!

Hrvatska stranka prava i Hrvatski suverenisti u listopadu prošle godine odlučili su pokušati obraniti hrvatsku nacionalnu valutu kunu i time spriječiti odnosno zaustaviti uvođenje eura kao službene valute. Nažalost, nije se uspio prikupiti dovoljan broj potpisa hrvatskih građana koji je potreban sukladno važećim zakonskim odredbama kako bi došlo do raspisivanja samog  referenduma.

Pitanja zbog čega se nije uspio skupiti dovoljan broj potpisa je mnogo, međutim najbitniji razlog jest taj što je sama referendumska inicijativa imala mnogo protivnika koji su činili sve da isti ne uspije. Pola godine nakon referendumske inicijative za zaštitu hrvatske kune danas su isti ti protivnici referenduma najglasniji protiv uvođenja eura. Jednostavno rečeno ovdje se radi o politikanstvu, parazitiranju i licemjerstvu, a dopuštamo da se možda kod nekih dijelom radi i o političkoj nezrelosti.  Oni koji se danas protive uvođenju eura, a prije pola godine nisu tako govorili nalaze se na lijevom, ali i na desnom političkom spektru, ukoliko govorimo o načinu na koji oni sebe pokušavaju prezentirati i pozicionirati.

Ne shvaćaju da građani RH nisu zaboravili njihove stavove o uvođenju eura koje su iznosili prije pola godine kao i protivljenje našoj referendumskoj inicijativi. Dio političkih stranaka protiv referendumske inicijative bio je prvenstveno zbog toga što je nisu pokrenuli oni te je njihova politička sebičnost i u tom slučaju došla do izražaja. Ovakav način političkog djelovanja u kojem nema principijelnosti nažalost je itekako prisutan, ali i prevladavajući na hrvatskoj političkoj sceni.

Hrvatska stranka prava uvijek je bila prva na braniku zaštite hrvatskih nacionalnih interesa kao i zaštite hrvatskih građana zbog čega smo se mnogo puta nalazili u teškim političkim situacijama jer su nas političke elite često gledale kao nešto nepoželjno.

Još jednom želimo naglasiti pogubnost uvođenja eura kao službene valute za hrvatske građane, ali i Hrvatsku kao državu te nam je uistinu žao što veliki broj hrvatskih građana koji se protivi uvođenju eura nije uspio dati svoj potpis referendumskoj inicijativi.  Najiskrenije vjerujemo u hrvatski narod te smo sigurni da je uvidio tko je  istinit, dobronamjeran i pošten, a tko širi političke floskule i živi isključivo od laži i politikanstva.

 

 

Hrvatska stranka prava