Poziv za sudjelovanje u anketnim istraživanjima putem mrežnih stranačkih stranica i Facebook elektroničkim stranicama HSP-a

Poštovani pravaši, poštovane pravašice, kao i svi vi pratitelji i posjetitelji mrežnih stranica i Facebook profila Hrvatske stranke prava pozivamo vas da se odazovete i ispunite anketni upitnik kojega ćemo uskoro postavili na našim elektroničkim platformama.

U cilju razvoja novih strateških politika HSP-a odlučili smo krenuti s anketnim istraživanjima javnoga mijenja putem nama dostupnih elektroničkih platformi. Zbog vaših ranijih upita o potrebi jasnijega djelovanja, ali i želje vodstva HSP-a u pronalaženju kvalitetnih smjernica nove stranačke politike glede davanja odgovora na izazove aktualnih društvenih i političkih događaja, otvaramo vama (našim pratiteljima) prostor za slobodno iskazivanje mišljenja. Želimo poboljšati ne samo rad unutar HSP-a već i uskladiti te usmjeriti naše nove razvojne politike s vašim životnim potrebama. Stoga u iskrenoj namjeri da se i vaš glas građana u narednom našem djelovanju što više uvažava pozivamo sve pratitelje (bez razlike jeste li formalin članovi i članice HSP-a ili ste samo podupiratelji  našega rada ili ste kojim slučajem samo zainteresirani povremeni pratitelji političkih i društvenih prilika u Republici Hrvatskoj) da nam pomognete u realizaciji projekta.

 Navedeni projekt istraživanja javnoga mijenja nastao je na prijedlog dijela članstva HSP-a, a uz potporu Glavnoga stana HSP-a.  Čelništvo HSP-a na čelu s predsjednikom gospodinom Nikicom Augustinovićem donijelo odluku kako će poduprijeti inicijativu članstva i organizirati anketna istraživanja u cilju uključivanja što većega broja Hrvata i Hrvatica u domovini i iseljeništvu koji su zainteresirani  za političke, društvene, kulturne, gospodarske i egzistencijalne teme.

Pozivamo Vas odvojite dio svoga slobodnoga vremena i ispunite anketne upitnike kako bi se i vaš relevantni, a nama korisni stav čuo i bio prikazan hrvatskoj javnosti. Odlučili smo se za formu elektroničkog anketnoga upitnika kako bi ciljano i brzo mogli analizirati vaše stavove i mišljenja. Na taj način želimo otkloniti od našega budućega djelovanja besplodna i uvredljiva, a prije svega devijantna ponašanja neodgovornih pojedinaca koji često u današnje vrijeme koriste elektroničke mrežne platforme za neprimjereni iskaz vlastitih nezadovoljstava. Takovi emotivni i uvredljivi komentari u prošlosti nikada nisu, a i danas ne donose nikakvu korist razvoju hrvatskoga društva, već izravno štete i imageu HSP-a u javnosti.

Molimo sve koji pristupe anketnom istraživanju neka ankete ispune do kraja, tj. do zadnjega pitanja u upitniku, jer samo tako možemo prikupiti sve željene relevantne i egzaktne podatke. Ankete koje nisu cjelovito ispunjene nažalost moraju biti eliminirane. Rezultati anketnoga istraživanja biti će korišteni  isključivo u svrhu poboljšanje naših politika, ali i uz privolu vodstva HSP-a, moći će se koristiti isključivo za sadašnja i buduća znanstvena istraživanja. Za tako provjerena i metodološki utemeljena istraživanja po pravilu struke jamčimo i zaštitu osobnih podataka od moguće zloupotrebe. I u postupku provođenja anketnoga istraživanja kao i u obradi jamčimo anonimnost. Rezultati dobiveni nakon provedbe postaju zajedničko autorsko vlasništvo HSP-a i istraživača koji će u ovom projektu sudjelovati. Također naglašavamo da će nakon obrade svih anketnih upitnika prikupljeni podatci biti transparentno i cjelovito prikazani u pisanom izdanju našega stranačkoga glasila Hrvatsko pravo, ali i u skraćenom obliku prikazani zainteresiranoj široj javnosti na službenoj Facebook stranici HSP-a. Treće fizičke ili pravne osobe nemaju pravo bez izravne privole vodstva HSP-a i istraživača s projekta koristiti ovako prikupljene i obrađene podatke za bilo kakvu javnu ili komercijalnu uporabu poglavito u cilju stjecanja materijalne i promidžbene koristi mimo znanja ili posebnoga odobrenja predsjednika HSP i uz pisanu privolu o odricanju autorskih prava istraživačkoga tima HSP-a.

Poštovani pravaši i pravašice kao i svi Facebook prijatelji HSP-a, očekujte već do kraja nadolazećeg tjedna prvi pripremljeni anketni upitnik, a odlukom vodstva stranke za prvo anketno istraživanje odabrali smo vrlo aktualnu i medijski interesantnu temu pod naslovom: „Istraživanje stavova građana o aktualnom položaju Hrvata BiH u pogledu ustavnih promjena u susjednoj BiH.“ 

U ime HSP-a zahvaljujemo se svima koji pristupe ispunjavanju anketnoga upitnika!

Bog i Hrvati!

 Za HSP:

 Nikica Augustinović, predsjednik

 

 Dr. sc. Krešimir Bušić, voditelj istraživačkoga tima HSP-a