Predsjednik HSP-a Karlo Starčević u Boričevcu na komemoraciji za žrtve četničko – partizanskog zločina

Na obljetnicu stradanja Hrvata u četničko-partizanskom masakru danas je predsjednik HSP-a Karlo Starčević zajedno sa izaslanstvom nazočio komemoraciji u Boričevcu za sve poubijane i protjerane Hrvate ovog kraja kojima nikada nije dopušten povratak na svoja ognjišta.

Prije svete mise održana je molitva kod zajednička grobnica obitelji Ivezić iz sela Brotnje, koju su četničko – partizanski pobunjenici žive bacili u jamu na Dabinu vrhu i zatrli trag postojanja Hrvata u ovom mjestu.

Potom je na spomeniku pored crkve održana komemoracija na kojoj je po ko zna koji put upozoreno da za ovaj zločin prema Hrvatima nitko nije odgovarao, a još poraznija činjenica je da u slobodnoj hrvatskoj državi nije izvršen povrat oduzete imovine nasljednicima protjeranih mještana Boričevca kojima nije bio dopušten povratak nakon rata, iako su u zakonskim rokovima podnijeli zahtjeve.

Također je upozoreno i na netočan natpis na spomeniku oko broja pobijenih, kao i o nazivu počinitelja tog monstruoznog zločina.
Tijekom mise pročitano su imena i godine stradalih iz roda Ivezića iz kojeg se vidi da su u četničko partizanskom pohodu ubijani svi, od djeteta u kolijevci do nepokretnih staraca.

Prilog o tome događaju možete pogledati na videu dole.

U ime Hrvatske stranke prava njihovoj žrtvi poklonio se predsjednik Karlo Starčević s izaslanstvom.

Ured za odnose s javnošću HSP

0Shares