Priopćenje za javnost

U maniru desanta na Cetinje, Vučić je odlučio „sletjeti u Jasenovac“.Ovaj puta nije helikopter u pitanju nego Pupovac.

Ovaj provokatorski čin ratnog huškača koji u maniru Putina vlada Srbijom, osudila je kompletna hrvatska politička scena, ali ne i onaj koji je trebao glumiti helikopter.

Cijelu situaciju Pupovac je ovako prokomentirao: „Do ovakve situacije i do ovakvog odlučivanja nije smjelo doći. Nije se smjelo dogoditi da predsjednik Srbije ne može doći u posjetu Jasenovcu. Nije se smjelo dogoditi da se traže alternativni način kako da se taj posjet osigura i prođe u redu. Postojala je u dva navrata komunikacija kad bi se to trebalo dogoditi, pa je odgođeno. Ovaj put nije bilo komunikacije, moj pokušaj za tu komunikaciju je propao.“

Pupovcu je sasvim u redu da Vučić bez službene obavijesti hrvatskim vlastima, bez koordinacije s veleposlanstvom, hoda po hrvatskoj državi i propagira ideju „srpskog sveta“. Da nije, jasno bi osudio ovakav pokušaj jer to što je Vučić poželio napraviti, ni u jednoj zemlji nije poželjno, niti je praksa.

Vučić očito misli da se može, gdje god poželi, ponašati kao u svojoj zemlji. Hrvatska je poslala jasnu poruku da to baš i ne može.

No, na Plenkoviću je sada da pita Pupovca čiju vlast on zastupa.
Njegova današnja izjava za medije je prilično jasno dala do znanja da istu tu vlast ne cijeni kao ni državu u kojoj živi.

Poziva na smirivanje tenzija, a sam ih potpiruje s dvosmislenim izjavama u kojima, opetovano, pokazuje hrvatskoj javnosti, da je vjerni sluga Beograda.

Je li vrijeme da tajnica Vlade pripremi novu odluku (razrješenje tri Mostova ministra) ili ćemo i dalje trpjeti u Vladi ljude koji ne mogu jasno osuditi pokušaj omalovažavanja svega hrvatskog?!

Ovim putem pozdravljamo odluku Vlade RH. Samo zajedničkim stavom možemo jasno reći ne velikosrpskoj politici koja svojim lažima želi prikazati hrvatski narod najvećim zločincima.

Srpska vlast zaboravlja da je Srbija prva država koja je poslala poruku svijetu da je “Judenfrei”. Žalosno je da oni koji su stručnjaci za provedbu etničkog čišćenja žele nama držati lekcije o moralu.