Projekt “HSP Dom svih pravaša” na djelu i u Zadarskoj županiji

U Zadru je u četvrtak 17.12.2020. godine održan sastanak između predstavnika stranaka tzv. desnog spektra u Zadru i Zadarskoj županiji kojeg je vodio Predsjednik HSP-a Nikica Augustinović. Tako su sastanku nazočili i županijski i gradski dužnosnici Hrvatske stranke prava (HSP), Neovisnih za Hrvatsku (NHR) i bivših konzervativaca (HKS) te nakon ovog sastanka u Zadarskoj županiji postoji jedino županijska organizacija Hrvatske stranke prava. Kadrovski ojačana i spremna za odlične rezultate na predstojećim lokalnim izborima.

Atmosfera na sastanku bila je optimistična, radna i kreativna.

Usuglašeno je nekoliko bitnih odluka i odmah se krenulo u njihovu realizaciju.

Tako će Povjerenikom HSP za grad Zadar biti imenovan dipl.iur. Ivica Pintur, voditelj uprave ZHMZZ i predsjednik uprave javne ustanove NJ.

Usuglašeno je da se povjerenikom HSP za Zadarsku županiju imenuje Mate Lukić, koji se nakon tri godine sa cijelim svojim timom vratio u HSP.

Ovim je odlukama prethodilo davanje ostavki dotadašnjih predsjednika gradske i županijske organizacije HSP – Marinka Radasa i Ivanke Špralje (koja će i dalje obnašati dužnost članice Predsjedništva HSP), koji su se u potpunosti stavili na raspolaganje Stranci i ostaju u najužem timu i u budućem razdoblju.

Ovim dogovorom je HSP, kao najstarija hrvatska politička stranka, znatno ojačana  okupivši brojne domoljube donedavno raspoređene u nekoliko stranaka.

Time je stvoren izvrstan temelj za predstavljanje kvalitetnih programa i ljudi za predstojeće lokalne izbore na koje će, konačno, zajedno izaći cjelokupna tzv. desna politička scena Zadarske županije i Grada Zadra..

Ono što je također bitno jest i činjenica da ovim dogovorom HSP, kao stožerna domoljubna stranka u ovoj županiji, dobiva veliki broj vijećnika na svim nivoima lokalne uprave i samouprave.

Time je, nakon značajnog pojačanja koje je HSP dobila nedavnim prelaskom cjelokupne županijske organizacije HSP AS Krapinsko-zagorske županije, HSP dodatno ojačao i u sjevernom dijelu Dalmacije.

rbt
rbt

Novo čelništvo HSP, na čelu s Predsjednikom Nikicom Augustinovićem, u djelo provodi najave iz Programa rada predstavljene na nedavnom e-Saboru Stranke – rad na ujedinjavanju pravaške političke scene.

U tom pravcu radimo i dalje.

Hrvatska stranka prava

Ured za odnose s javnošću

 

 

 

266Shares