Samo povijesne istine mogu stvoriti preduvjete za miran i dobrosusjedski život u budućnosti

Već čitavo stoljeće nad Hrvate i Hrvatsku nadvio se zloduh velikosrpske politike. Od I. Garašanina i „Načertanije“ preko Stevana Moljevića i „Homogena Srbija“, preko „Valerijanovog memoranduma Srpske pravoslavne Crkve“, „memoranduma SANU-a“ do vojne agresije srbočetnika i jugo vojske 1991. do 1995. stalno smo izloženi ugnjetavanju, iskorištavanju, pokoravanju i teroriziranju uz izmišljanje i stavljanju hrvatskom narodu na teret genocidnost, a zapravo se radi o planiranoj genocidnosti srpskog naroda nad Hrvatima kako je to povjesničar Stjepan Lozo napisao u svojoj knjizi IDEOLOGIJ I PROPAGANDA VELIKOSRPSKOG GENOCIDA NAD HRVATIMA.
Opijeni patološkim idejama, mitovima i lažima od strane potrčka četničkih vojvoda i raznih šišmiša beogradske politike koji sve povijesne činjenice i događaje prikazuju iskrivljeno, lažno i naopačke pa i na najnovijim postupcima i izmišljenim optužnicama za hrvatske časnike nastoje izbjeći svoju povijesnu odgovornost za sva zla na ovim prostorima i na teritoriju hrvatske države kako bi izjednačili odgovornost i izbjegli povijesnu krivnju iz obrambenog domovinskog rata.

Narod je kroz povijest došao do spoznaje da budala može toliko zategnuti da pametan više ne može popuštati.
Pitamo hrvatske političke strukture imaju li toliko pameti da konačno ovim patološkim velikosrpskim bolesnim umovima kažu da je dosta svake vrste agresije od one militarističke do pravne i kulturološke.U svakom pokušaju provest ćete se kao i do sada, bit ćete poraženi.
Ima li netko hrabrosti i odlučnosti sve abolicije koje smo dali suspendirati (poništiti) i pokazati četnicima put van iz Hrvatske?
Ima li vlast odlučnosti konačno zatražiti ratnu odštetu i sudski procesuirati sve ratne zločine počinjene nad Hrvatina od srbočetničkih hordi u obrambenom domovinskom ratu?
Ima li netko odvažnosti i odlučnosti zaustaviti put Srbije u EU dok se svi stradali i nestali ne pronađu i ne vrati svaki cm2 hrvatske zemlje u pograničnim prostorima?
Ima li netko odlučnosti zaustaviti diplomatsku i gospodarsku suradnju dok je ovakva vlast u Srbiji i čekati da se dogodi njihovo unutarnje osviještenje i sučeljavanje sa lažnom poviješću, a mi znamo da svi Srbi i pravoslavci nisu četnici i velikosrbi?
U nadi da će se konkretne odluke donositi spremni smo dati svoj doprinos kao i mnogo puta u važnim povijesnim trenucima za svoj hrvatski narod.

Samo povijesne istine mogu stvoriti preduvjete za miran i dobrosusjedski život u budućnosti.