SLUČAJ TURUDIĆ – PRAVO LICE DUBOKE DRŽAVE

Povijesna je činjenica da su sve postkomunističke članice EU, u različitim oblicima, provele lustracijske zakone. Spoznali su da je bez raščišćavanja prošlosti ugrožena budućnost. Otvorili su arhive te iz državnih službi i javnog života odstranili pripadnike represivnog komunističkog aparata, prvenstveno iz sudstva. U Hrvatskoj je taj proces proveden u suprotnom smjeru. Njemački novinar Hans Peter Schwartz prije gotovo dva desetljeća napisao je: “Hrvatskom vlada postkomunistička oligarhija koja je preuzela medije, ekonomiju, a posebno sudstvo.“ Svi kadrovi koji su obnašali dužnost državnog odvjetnika RH, od bivših članova Komunističke partije do masona, u sprezi sa inačicama duboke države, sabotirali su sve pokušaje istraživanja komunističkih zločina protiv vlastitog naroda. Oni su amnestirali najkrvaviju tiraniju i najveću pljačku privatne imovine u Europi, izvan SSSR-a.

Kako se Ivan Turudić, dragovoljac Domovinskog rata, ne uklapa u ideološki profil prerušenih „jugogušteroida“, postao je meta duboke države u mainstream medijima, koji su de facto inkubator latentnog jugoslavenstva. Uz cenzuru, taktika difamacije „protivnika režima“ usavršavala se u SSSR-u. Tu taktiku preuzeli su šegrti OZNA-e, kasnije UDBE i SDB-a. Danas se u hrvatskom javnom prostoru rabi ista šablona tzv. „crne“ i „sive“ propagande protiv neistomišljenika. Pravilnik SDB-a daje precizne upute: „…prije svega vršenje plasiranja dezinformacija stvaranjem odgovarajućeg javnog mišljenja o osobama…“, te dalje: „…proturanje poluistinitih ili potpuno lažnih podataka i obavještenja…“, „…prema potrebi i razne dokumente i druge materijale – autentične ili falsificirane, kao i odgovarajuće predmete i sredstva.“.

Slučaj „LEX Perković“ otkrio je pravo lice duboke države. Sustavnu kampanju protiv izručenja UDBA-inih atentatora SR Njemačkoj, predvodili su sadašnji predsjednik RH Zoran Milanović (tada predsjednik vlade RH) i kameleon Ante Nobilo, oličenje „komunističke pravde“ – državni tužitelj u Jugoslaviji i današnji branitelj Milorada Dodika. Nakon odugovlačenja procesa izručenja, stigao je odgovor iz Bavarskog državnog tužiteljstva: „Hrvatska ne razlikuje dobro i zlo. Političke probleme još rješavaju bivši komunistički funkcioneri, u medijima objašnjenja daju bivši komunistički propagandisti, a u državnim institucijama odluke donose birokrati čije su percepcije lojalnosti oblikovane u zagrljaju Partije i UDBE.“ Ne bi iznenadilo da ideološka ljevica u Saboru predloži Antu Nobila za državnog odvjetnika.

Dok se iz tkiva hrvatskog nacionalnog bića ne odstrani otrovna supstanca nećemo biti slobodni ljudi u Hrvatskoj državi. A neće se odstraniti sve dok nam državu vode ideološki nasljednici incestuoznih jugomutanata koji su isplivali iz komunističko-UDBAške kanalizacije. Nikakva cenzura, obmana ili podmukla taktika, kao primjerice hakiranje Facebook stranice HSP-a ili rušenje Facebook stranica prije izbora, neće spriječiti ISTINU da izađe na vidjelo. ISTINA je vječna i nepobjediva.

Željko Glasnović

U Zagrebu, 06. veljače 2024.g.