Tko i zbog čega stoji iza Revije srpskog filma u Splitu!

Posljednjih dana svjedoci smo medijske propagande jednog događaja s kojim se ne bi trebali hvaliti već se dobrano zapitati kuda sve ovo vodi. Naime od 20. do 22. kolovoza u Splitu se održava Revija srpskog filma.

U mjesecu kada obilježavamo Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja umjesto da prikazujemo filmove koji govore i svjedoče istinu o Domovinskom ratu mi ugošćujemo upravo one čiji su sunarodnjaci činili zločine nad hrvatskin narodom prije tri desetljeća.

Nažalost, za snimanje filmova hrvatskih režisera koji obrađuju tematiku Domovinskog rata, nadležna tijela  nemaju razumijevanja za  kvalitetnu financijsku podršku oko rasvijetljavanja istine o Domovinskom ratu. Međutim, kada su u pitanju naši istočni susjedi onda su itekako dobri njihovi filmovi, redatelji, producenti,…

Pozivamo ovim putem nadležne institucije da se iznađu sredstva za rješavanje preko 1800 neriješenih slučajeva nestalih branitelja i civila, također pozivamo naše susjede da zajednički snimimo film o tolikim logorima, patnjama i do oni koji se uistinu zalažu da istina o Srpsko – Miloševićevskoj agresiji na Hrvatsku, Sloveniju, BiH i Kosovo smognu snage i šire tu istinu i u Srbiji.

Dok postoji jako velik broj naših nestalih, enormno nematerijalno i materijalno bogatstvo, posebice kulturno koje još uvijek nije vraćeno Republici Hrvatskoj od strane Srbije mi kao brižni i dobri susjedi promoviramo njihove filmove stoga se pitamo tko stoji iza ovoga odnosno pod čijim se blagoslovom sve ovo odvija.                         

HSP Split

Predsjednik Podružnice
Ante Grubišić