Zaustavimo skrnavljenja hrvatskih državnih obilježja i institucija

Svjedoci smo još jednog skrnavljenja simbola Republike Hrvatske. Srpski turisti su skinuli hrvatski stijeg s Kninske tvrđave to snimali i objavili na društvenim mrežama. Na žalost to nije izoliran slučaj već vrlo česta pojava.
zastava-kumrovecIstodobno, u Kumrovcu na obilježavanju(?!) rođendana komunističkog diktatora Broza javno su se isticali su se komunistički simboli kao i zastava propale bivše tvorevine, simboli pod kojima su na početku Domovinskog rata napadana RH i ubijani ljudi. Iako postoje brojne snimke tog okupljanja, javnost još uvijek nema informaciju o tome koliko je podignutih prekršajnih prijava, koliko je naplaćenih kazni i što je poduzeto da se to više ne događa?!

Prije koji dan u Hrvatskom saboru, ekstremno lijeva politička platforma Možemo istaknula je LGTB zastavu iako je jasno propisano koja se znakovlja i u kojim slučajevima mogu isticati u državnim institucijama.
Zakonom o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske te o zastavi i lenti predsjednika Republike Hrvatske, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kao i drugim zakonskim propisima jasno regulirano gdje se i kada mogu isticati simboli RH, ističu simbole totalitarnih režima odnosno navedene su kazne za one koji na razne načine krše propise RH.
Hrvatska stranka prava od institucija RH traži dosljedno provođenje zakona i propise RH te strože i dosljedno kažnjavanje počinitelja. U slučaju srpskih turista koji su skinuli zastavu RH, uz zakonom propisane kazne tažimo zabranu ulaska u RH.

 

Foto: Dnevnik.hr